måndag 15 juni 2009

Sommarblöjor

Nu är det sommarlov. Barnen ska resa med farmor, farfar, mormor och oss. När vi reser själva så packar jag självklart tygblöjorna. Ofta finns tillgång till tvättmaskin (även på hotell), och annars har vi tvättat i handfatet. När barnen reser själva med andra så har vi ofta också packat tygblöjor. Kollat att vi har tillräckligt med lättanvända blöjtyper för den tid det handlar om. Men alla runt oss är ju naturligtvis inte lika motiverade att pyssla med tygblöjor som vi är, så om förutsättningarna tex för tvätt inte är så goda, så kan det bli engångsblöjor när vi inte är med. I sommar kan det bli runt tio nätter i engångsblöjor.

Varför vi är så motiverade att använda tygblöjor? Jo, för att vi vet från våra stora barn att de trivs i blöjorna, fast nattblöjorna är så bylsiga. Och för att vi trivs med att ta på ren tvätt som hängt ute och torkat och luktar gott på barnen, istället för prassliga plastblöjor. Och för att det känns viktigt att belasta naturen så lite som möjligt, och använda ett alternativ som för oss är lätt att välja.

Nu ska det bli riktigt intressant att höra vad vår stora nattkissare säger om att ha engångsblöjor i sommar, han kommer ju att kunna jämföra med de vanliga knytblöjorna med ullytterbyxa!