måndag 2 februari 2009

Varm rumpa i pulkan

pinkgreen.se nyhetsbrev 090202

Solen skiner och den lilla snö vi har här gnistrar och glimmar! Hur kan man hålla en liten barnrumpa varm under flera timmars snölek utan möjlighet till blöjbyte?

Att en torr blöja är varmast och skönast, det vet vi alla. Men vilken blöt blöja har störst möjlighet att hålla en bra temperatur i snökojan eller i pulkan bakom mamma på tur på isen? I en engångsblöja bildar de sk superabsorbenterna (en plastsort) ett gel som binder urin. Detta kissgel har inte så bra andningsegenskaper, utan blir lätt nerkylt och kan då fungera som ett kallt omslag om underlivet. En tygblöja som andas bra även i vått tillstånd har därför bättre förutsättningar.
Hampa, ull och bambu har bättre temperaturreglerande egenskaper än t.ex. bomull och de flesta konstmaterial, och ull andas långt bättre än PUL-tyg (tom bättre än PUL-breathable, den av PUL-kvaliteterna som andas bäst). Ett lite större barn som inte sitter still i en pulka utan arbetar sig varmt och svettigt har det också bekvämare i en blöja som både temperaturreglerar och andas bra. Såväl hampa som bambu och ull temperaturreglerar bra i vått tillstånd, så att t.ex. även en blöt ullbyxa värmer. Så svaret på hur man bäst kan hålla en liten blöjrumpa varm i vinter: använd en innerblöja av bambu eller hampa med en ullbyxa som blöjytterbyxa!Muksut Bambuinnerblöja (bild överst) Flera fina färger, två storlekar S/M och L/XL, 180kr/st
HempHour Extra - innerblöja av hampa och bambu (bild i mitten) Flera fina färger, två storlekar S/M och L/XL, 185kr/st
HempHour Strap - knytinnerblöja av hampa (bild nederst) Flera fina färger, one-size-fits-all, 65kr/st (säljs i tvåpack)

BambooHour Prefold - förvikt blöja av ren bambu Att användas som innerblöja eller inlägg. Mycket hög absorptionsförmåga. 32,5*35,5cm, 65kr/st (säljs i tvåpack)

Vi har danska LANACare's naturliga ullbyxor (325kr) samt finska BabyIdeas HempHour woolies (fr. 185kr) med korta eller långa ben. Långbyxorna passar mycket bra som plagg under vinteroverallen! Vi säljer även garn och har länkar till mönster om du vill virka eller sticka ullbyxorna själv!

Vill du läsa mer om de olika materialen som används i blöjor, har vi samlat lite information här.

Härliga vinterdagar med varma barn önskar vi er alla! pinkgreen.se genom Kerstin


Vill du ha PinkGreen's nyhetsbrev med information om blöjor, tyger och sjalar? Klicka på "logga in" i toppmenyn i butiken, registera dig som kund och markera att du önskar vårt nyhetsbrev! Det är helt gratis och du kan när du vill avanmäla dig från att få fler meddelanden.