tisdag 10 februari 2009

Tvättlappar och våtservetter (090210)

pinkgreen.se nyhetsbrev 090210

Hej alla,
Vet ni att Svenska Naturskyddsföreningen av hälsoskäl rekommenderar att man sköljer av barnet med vatten efter man har använt en våtservett? Och att de helt avråder från att använda våtservetter på händer och ansikte?

Det bästa ur hälsosynpunkt är bara vanligt vatten, kanske lite tvål ibland eller olja (t.ex. vanlig vegetabilisk matolja som kallpressad raps- eller olivolja) om mer grundlig rengöring behövs. För oss som använder tygblöjor är det lätt att använda miljövänliga tvättbara tvättlappar - släng dem i samma tvätthink som blöjorna och tvätta i 60º. När du inte är hemma kan du blöta några tvättlappar i förväg och ta med dem i en ask eller en plastpåse - hälsosamma, ekologiska våtservetter!

För att använda tvättlapparna till ditt barn vid blöjbyte, så behöver du ungefär lika många som du behöver blöjor - om du använder en tvättlapp per blöjbyte. De flesta tycker att 20-30 tvättlappar är lagom. Köp, sy, sticka eller virka egna lyxiga och ekologiska tvättlappar!

Soft wipers, från 28:50kr/st
Anna och Hanna går tredje året på Berzeliusskolans gymnasium i Linköping där de genom Ung Företagsamhets koncept har startat företaget Echodry UF. Ett företag som säljer egentillverkade ”soft wipers” i ekologisk bomullsfrotté (100% bomull, 25´25 cm). Anna och Hanna har köpt sin ekologiska bomullsfrotté från pinkgreen.se, och på pinkgreen.se hittar du mer information om deras ekologiska tvättlappar, och hur du får kontakt med Anna och Hanna för att köpa tvättlapparna (pris från 28,50kr).


Virka egna tvättlappar
Virka lyxiga tvättlappar att användas i duschen, till barnets ansikte och händer - eller vid blöjbyte! Du hittar ett mönster på Kerstins blogg, och ett alldeles nytt mönster på tre virkade tvättlappar (pinkgreen Virkade tvättlappar) på våra mönstersidor!

Sy egna tvättlappar
Välj ett tyg du själv tycker verkar skönt att tvätta sig med - frotté, flanell, bambufleece (vi har ekologiska tyger i butiken)? Klipp ut fyrkanter som är ca 20-30*20-30cm och sy en sick-sack-söm runt kanterna. Klart!

Vi hoppas att få en bekräftad leveransdag denna vecka för vår påfyllning av vårt tyglager! Påfyllning av HempHour Extra ekologisk innerblöja, ekologiska AirHour inner pocket (bilden)och de nya färgerna i hel-ekologiska knytblöjan HempHour Strap hoppas vi få hem nästa vecka!
Vi arbetar just nu med att fylla på vår information om miljöhänsyn och blöjor i butiken, och du hittar en del i Kerstins blogg också.
Välkommen till pinkgreen.se!

pinkgreen.se genom Kerstin


Vill du ha PinkGreen's nyhetsbrev med information om blöjor, tyger och sjalar? Klicka på "logga in" i toppmenyn i butiken, registera dig som kund och markera att du önskar vårt nyhetsbrev! Det är helt gratis och du kan när du vill avanmäla dig från att få fler meddelanden.