onsdag 18 februari 2009

Filmer om att vika blöjor

Tygblöjor finns i ett större urval än de flesta kan tänka sig. Det finns mycket avancerade formsydda blöjor, och det finns gamla favoriter som vikblöjan (kommer snart i butik) och den förvikta blöjan (prefolden). Ibland är enkelhet det som fungerar bäst; det är lätt att anpassa efter barnets föränderliga behov, det är billigare och ännu snabbare att få rent och torrt.

Det finns lika många sätt att vika blöjor på som det finns föräldrar, alla har vi våra trick där vi lägger ett litet extra veck här eller rullning där som får blöjorna att sitta perfekt på just våra egna barn. Här bredvid ser du en vikblöja vikt till en "drake". På youtube.com finns naturligtvis filmer även om att vika blöjor eller om hur man sätter på en prefold på sitt barn. Det är lätt att lära sig även de mer konstfulla vikningarna när man ser någon annan göra det. Vi har uppdaterat våra blöjbeskrivningar med länkar till några av filmerna vi hittade!

Det finns ockå en liten mer konstnärlig film som inte söker visa och förklara hur man gör, utan bara visa vikning på vikning med en van hand - the dying art of nappy folding.

För att se fler filmer, se vårt urval av länkar för de olika blöjtyperna här.