måndag 18 augusti 2008

Lagret fylls på med tygblöjor

Nu har jag fått besked att varorna är på väg från Finland till butiken. Jag har beställt påfyllning av merinoullstyget, av bambutyget i stretchfrotté som var slut i limegrönt och av bambu/hampafleecetyget som absorberar så bra men ändå torkar snabbt tack vare ett inslag av polyester. Och så fler blöjor, förstås, innerblöjor av bambu, pocketblöjor, och PUL-ytterbyxor till tygblöjorna. Vi tar också hem fler inlägg, dels de färglada randiga inläggen i bambu som blivit så populära, och också Myllymuksuts standard-inlägg som är av bambu/hampa/bomull/polyester i en högabsorberande men snabbtorkande och smidig kvalitet.

Muksut-inläggen är nya på den svenska marknaden och det ska bli spännande att se hur de tas emot. De passar i det flesta pocketblöjor, eller att använda som extra inlägg i vilken blöja som helst, samt att användas som enda innerblöja (prefold/förvikt blöja). I testningar är det här ett mycket bra inlägg som absorberar riktigt mycket, även om jag personligen tycker att det är en eftergift att det är polyester i tyget. Samtidigt har tillverkaren Myllymuksut en poäng - de få procenten polyester motverkar några av naturfibernas svaga punkter, och ger ett smidigare tyg med en markant kortare torktid. Ren hampa kan vara lite stel efter tvätt, bambu kompakt och nästan styv när den är våt, men den här fleecen är mjuk och smidig både våt och torr. Det gör faktiskt naturfiberna attraktiva för fler användare.

1 kommentar:

Susanna sa...

funkar bambu/hampafleecen som vanlig fleece i blöjorna, att den känns torr? försker hitta bra naturlig alternativ då lillskruttan inte tål fleece